2009-09-11
  12:48:38

Våra Stjärntecken

Karin


Stenbockens energi är inriktad på att skapa struktur. Det är ett praktiskt och stabiliserande tecken. Intresset är i första hand inriktat på det materiella och det verkliga.

Positiva egenskaper:
Pålitlig, bestämd, ambitiös, noggrann, äregirig, sinne för humor, känsla för disciplin, tålmodig och ståndaktig.

Negativa egenskaper:
Stelbent i sina åsikter, överdrivet petnoga, pessimistisk, konventionell, gnidig, stundom litet elak eller glädjedämpande.

Karaktär:

Stenbocken är den som gör bruk av vad helst som omger henne. Hon tänker alltid först och främst på vad saker är bra till och vad de gör för nytta. Och hur hon själv bäst kan förvalta vad helst hon får tag i. Stenbocken vill bygga, högt och ståtligt. Att, lyckas med svåra uppgifter och utmana sin förmåga. Hon dirigerar och domderar och strävar utan ro. Det ska vara sten på sten och verk på verk. Det ska synas att hon har levat, minsann. Hon är skicklig och oerhört bestämd. Liksom tåget är hon - har hon väl satt fart åt ett håll så finns få saker som kan stoppa eller ändra hennes bana. Beslutsamhet. "Det är väl ingen konst!" kan hon säga, eller "Så här gör vi"

De mest dominerande och tydliga karaktärsdragen hos detta tecken står geten för - en bestämd klättrare, en praktisk, allvarlig och försiktig figur. Det kanske går lite trögt i början av alla projekt Stenbocken startar, men när hon börjar bli varm i kläderna, blir allt lättare och lättare. Stenbocken har en förmåga att lyckas på det materiella området och blir ofta ganska rik och mäktig.

Dessa sociala fjärilar rör sig alltid i de rätta kretsarna och klär sig oklanderligt för varje tillfälle. De är extremt välorganiserade - vissa skulle säga att de går till överdrift - och bara när deras liv går efter ett noggrant utformat schema kan Stenbockarna koppla av. Endast när deras stora behov av materiell trygghet är tillfredsställt blir Stenbockarna varma och kärleksfulla. Då bleknar den beräknande, opportunistiska varelsen bort, och fram träder en mycket vis, lojal och älskande själ.

Hon kan vara ganska sval och ha svårt att visa sina rätta känslor, särskilt i ett nära förhållande.

Färg: Mörkgrönt • Växt: Viol

 

Tommy

Vågens enenergi ger strävan efter jämvikt mellan poler. Det är också ett lufttecken och som sådant uttrycker det ett behov till sammanlänkning, kontakt med andra människor. Det ger strävan efter harmoniska förhållanden.

Positiva egenskaper:
Charmfull, uppskattar harmoni och angenäma levnadsvillor, en sorglös natur, romantisk, diplomatisk, idealistisk, förfinad.

Negativa egenskaper:
Obeslutsam, snarstucken, ytlig, ombytlig, flirtig, lättpåverkad av andra, lättlurad, pendlande mellan två ytterligheter.

Karaktär:

Det här är moralens tecken. Vad man borde göra och inte borde ligger långt fram och ges den allra största betydelse.

Vågens ideal är balans, rättvisa och harmoni. Parbildning och äktenskap är tecknets speciella uttryck. Att vara överens. Diplomati och juridik hör hit, liksom medlarens roll. Vågen ogillar oklarheter, sådant som är rörigt eller brister i organisation. Det ska vara ordning. Visst kan Vågen ha svårt att välja mellan olika alternativ, men när väl beslutet är fattat kan ingenting rubba det. När det gäller har Vågen verkligen kraft och övertygelse att slåss, speciellt för principsaker.
Ett typiskt Våguttryck är "Är vi överens om det här nu då?"

De är angelägna om att balansera två sidor. Och det är därför inte förvånande att deras syn på ett förhållande går i jämviktens tecken. Vågar visar ofta en mjuk och sensuell sida som balanserar deras rationella. Alla Vågar har med största säkerhet sett till att de har en behaglig omgivning, ett tilltalande hem. Kärleken är viktig för Vågarna, hur intellektuella de än är, och de är mycket sofistikerade älskare. En viss ombytlighet går som en röd tråd genom detta tecken och den gör Vågarna lika sårbara som deras partners. Vågskålarna står sällan stilla, även om det är vad personer födda i Vågens tecken ständigt strävar efter. Men Vågar sätter stor vikt vid att åstadkomma harmoni, så de praktiserar den diplomati de så väl bemästrar för att åstadkomma en balans i förhållandet. Vågar är snälla och ärliga människor som är kärleksfulla och lätta att älska.

Vågen är romantisk och barnkär och vill ha en stor familj. Han är generös och med hans fantasi blir förhållandet aldrig tråkigt.

Färg: Lavendel • Växt: Hortensia

 

 

Alltså..

jag fick ett dumt stjärntecken.. å Tommy fick ett snällt...

Humm.. det kanske e därför vi passar så bra ihop..
jag e dum å han e snäll..
haha

 


Kommentarer
Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0